Print Friendly, PDF & Email

Tesla kiest Tilburg als basis voor Europa

Gepubliceerd op: 24-08-2013.

Zoals iedereen wel heeft gemerkt is vandaag het assembly centre van Tesla geopend in Tilburg.
Dit is voor Tesla Club Nederland een mooi moment om van start te gaan met de site: Teslaclubnederland.nl.

SONY DSC

 

Opening

Tesla Club Nederland was op uitnodiging aanwezig bij de opening In Tilburg. In aanwezigheid van diverse bestuurders van de Gemeente, de Provincie en natuurlijk veel journalisten, werd er na een toespraak van [naam] overgegaan tot de officiĆ«le opening. Dat het een belangrijke dag voor Tesla is maar ook voor de provincie Brabant en Nederland mag duidelijk zijn. Het is natuurlijk uniek om zo’n mooi merk als Tesla te mogen toevoegen aan de lijst met grote bedrijven die zich in Nederland gevestigd hebben. Het zal zeker ook een aantrekkende werking hebben op deze regio. Na de opening was er een tour door de fabriek, hierin werd uitgelegd hoe de assemblage in zijn werk gaat.

 

Assemblage

De Tesla wordt in California gebouwd en volledig getest. Voor verscheping naar Europa worden ze deels uit elkaar gehaald. Het batterijen pakket en de elektromotor worden uit de auto gehaald en worden los naar Nederland verscheept. Deze procedure heeft met name te maken met de kosten, die zo kunnen worden beperkt. De Tesla wordt vanuit Amerika verscheept naar Tilburg in grote containers. Elke container bevat 4 Tesla’s. In Tilburg worden het batterijen pakket en de elektromotor weer teruggeplaatst in de wagen. Daarna wordt hij nog uitgelijnd en wordt alle elektronica uitvoerig getest. Even nog de Tesla opladen en poetsen en is hij klaar voor aflevering.

 

Aflevering

De aflevering kan op twee manieren, Je kan hem ophalen in Tilburg of hij wordt thuis geleverd. Bij aflevering volgt natuurlijk een uitgebreide instructie van voertuig en software. Dan is het moment daar dat de nieuwe eigenaar de weg op kan. Vanuit California komen alle Tesla’s voor de Europese Unie naar Tilburg en worden daar verder afgebouwd.

Vandaag hebben we een van de eerste Tesla model S eigenaren, Jan Heijne, gesproken en hij heeft aan gegeven dat we hem deze week mogen interviewen. Hij reed vandaag de fabriek inTilburg uit als eerste eigenaar van een model S en zal ons gaan vertellen hoe hij de eerste dagen heeft ervaren als model S-owner!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.