Print Friendly, PDF & Email

Heel Nederland rijdt elektrisch op 20 september

Gepubliceerd op: 11-09-2014.

Natuur & Milieu organiseert Instapdag Elektrisch rijden
Utrecht, 11 september 2014 – Ga op visite bij een elektrische auto in je buurt. En zoef weg in de elektrische Tesla uit jouw straat. Dat kan, op de eerste Instapdag Elektrisch Rijden van Natuur & Milieu. Op zaterdag 20 september zetten trotse bezitters van een elektrische auto hun deuren wagenwijd open voor buren, vrienden en (on)bekenden.
Iedereen die geïnteresseerd is in elektrisch rijden kan die dag instappen en (mee)rijden.
Aanmelden kan op instapdag.nl.

‘De Instapdag is een soort Open Huizen Dag, maar dan met elektrische auto’s,’ zegt Maarten van Biezen, hoofd mobiliteit bij Natuur & Milieu. ‘Wie anders dan een eigenaar van een elektrische auto kan vertellen hoe leuk elektrisch rijden is.’

‘Laten we de stilte omhelzen in een auto zonder uitlaat,’ zegt Jort Kelder, ambassadeur van de Instapdag, als hij zijn elektrische Smart showt op een Amsterdamse gracht. ‘Ideaal voor de stad,’ vindt Jort zijn Smart cabrio. ‘De stinkende diesels zijn zó achterhaald.’

Youngtimer
Trotse eigenaren toveren de parkeerplek van hun auto om tot showroom voor één dag. Nieuwsgierige bezoekers kunnen instappen, ook bij bijzondere elektrische auto’s. Zoals een Fiat Panda uit 1992, een van de eerste elektrische auto in Nederland. Inmiddels gereviseerd en voorzien van een nieuwe accu is deze youngtimer te bezoeken in ‘Wijnands showroom’ in Beekbergen. Een hartenbreker is de eerste elektrische Fiat 500 cabrio van Europa, die voor een proefritje te boeken is in ‘Bobs showroom’ in Eemnes. De ‘showrooms’ zijn te vinden op Instapdag.nl

Bekende Nederlanders doen ook mee. Naast Jort Kelder doet Vincent Everts, trendwatcher en video blogger mee met ‘Vincents showroom’; Henny Radstaak, redacteur van het VARA radioprogramma Vroege Vogels en Koos Burgman, directeur BOVAG, zijn de personen achter Henny’s showroom en Koos’ showroom.

Nog elke dag melden elektrische autobezitters zich aan. Inmiddels zijn er 125 ‘showrooms’ geopend, verspreid over het hele land: van Koudum in Friesland tot Bocholtz in Zuid-Limburg. Bezoekers kunnen kiezen uit 16 merken van auto’s met een stekker.

Instapdag-Straatprijs
De showroomeigenaar die op 16 september de meeste ingeschreven bezoekers heeft, wint de Straatprijs. Zijn showroom wordt op 20 september de mooiste van Nederland, met springkussen en muziek, en is daarmee the place to be.
Bezoekers die zich aanmelden bij Instapdag.nl maken kans op een week lang gratis Tesla rijden of op een autodrop pakket.

Stil en schoon
Natuur & Milieu wil zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met elektrisch rijden, want elektrisch rijden is stil, schoon en zuinig. Natuur & Milieu brengt elektrisch rijden dichterbij met onder andere de privélease actie Nu Elektrisch  waarvoor 500 mensen interesse hebben getoond en de eerste 50 contracten inmiddels zijn afgesloten. De Testrijders van Project A15, een initiatief van Natuur & Milieu en Milieudefensie, delen hun elektrische leaseauto tegen een schappelijke prijs zodat elektrisch rijden voor een grotere groep mensen toegankelijk wordt.
Het aantal elektrische en hybride auto’s in Nederland is in korte tijd spectaculair gestegen: van 263 in 2010 naar ruim 37.000 in juni 2014.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.